Pre deti z Družstevnej je dopravná výchova zábavkou

19.08.2015 16:02

Výhody krytého dopravného ihriska si už užívajú deti v martinskej materskej škole na Družstevnej ulici. Nadácia Volkswagen Slovakia v spolupráci s mestom zrekonštruovali zanedbanú terasu budovy škôlky a prerobili ju na priestor pre dopravnú výchovu.

MARTIN. Deti majú novú užitočnú zábavku. Nadácia Volkswagen Slovakia spolu s mestom zrekonštruovali zanedbanú terasu budovy Materskej školy na Družstevnej ulici v Martine, prekryli ju a po nainštalovaní zariadení pre detské dopravné ihrisko umožnicli deťom naučiť sa základy dopravnej výchovy hravou formou.

„Prinášať deťom vzdelávanie hravou formou je ten najlepší spôsob. V prípade dopravnej výchovy je to o to dôležitejšie, že ide o vedomosti, ktoré ich budú sprevádzať celý život,“ povedal Erich Reuting, predseda správnej rady nadácie a dodal, že nejde o náhodu. „V rámci nášho grantového programu Bezpečne na cestách sa zameriavame na mládež i tých najmenších,“ skonštatoval.

„Veľmi si cením, že v nadácii vznikla myšlienka vybudovať takéto dopravné ihrisko a deti sa tak môžu učiť zásadám cestnej premávky, a to cez hru, čo je v ich veku najprirodzenejšie a najúčinnejšie,“ dodal Alexander Lilge, zástupca primátora mesta Martin.

„Terasa bola pôvodne vo veľmi zlom stave. Jej opravou a zasklením vznikol priestor, ktorý deti môžu využívať počas celého roka,“ teší sa riaditeľka materskej školy Jitka Agricolová, Projekt financovali okrem nadácie aj z rozpočtu mesta a mestskej časti Martin-Sever. Stavebné práce sa začali v októbri minulého roku, renovácia si vyžiadala investíciu 14 400 eur. Počas rekonštrukcie bolo treba preskliť terasu, vymeniť dlažbu, pracovali tu maliari a elektroinštalatéri, celý priestor aj zatepľovali.

 

„Nadácia okrem toho zabezpečila aj vybavenie detského dopravného ihriska,“ dozvedáme sa od hovorcu spoločnosti Volskwagen Slokavia Vladimíra Machalíka. „Nadácia spolupracuje s materskou školou na Družstevnej ulici už tri roky, odkedy iniciovala spustenie bilingválnej slovensko-nemeckej výchovy obohatenej o technický koncept,“ pripomína a objasňuje, že ten sa zameriava na rozvoj pozitívneho vzťahu detí k prírodným vedám a technike.



Čítajte viac: https://turiec.sme.sk/c/7152133/pre-deti-z-druzstevnej-je-dopravna-vychova-zabavkou.html#ixzz3jGmgjsXj

—————

Späť


Kontakt

Materská škola, Družstevná 10, Martin

Materská škola
Družstevná 10
036 01 Martin


0434239101
0911653202



Novinky

V tejto rubrike nie sú žiadne články.